ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Χειμώνας VS Καλοκαίρι

April 7, 2015 Comments Off on ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Χειμώνας VS Καλοκαίρι
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Χειμώνας VS Καλοκαίρι

Υπόθεση αδυνάτισμα ; … Υπόθεση δύσκολη !

Όλοι όσοι έχουν αποπειραθεί (έστω και για μία μόνο φορά στη ζωή τους !!!) να ακολουθήσουν το διατροφικό πρόγραμμα κάποιας δίαιτας για να χάσουν τα περιττά (λίγα ή περισσότερα) κιλά τους … γνωρίζουν πως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ! Για την ακρίβεια … ε’ιναι ο εφιάλτης των αντρών αλλά κυρίως ο μεγάλος εφιάλτης όλων των γυναικών ! Πρόκειται μάλιστα για έναν εφιάλτη με ετήσιο επαναλαμβανόμενο και εποχικό χαρακτήρα !!! … τι εννοούμε όμως με αυτό ;

Κάθε γυναίκα, κατά την περίοδο του χειμώνα, είναι πιο χαλαρή στη διατροφή της, με αποτέλεσμα να αυξάνει το σωματικό της βάρος και να κάνει τα περσινά ρούχα της να ασφυκτιούν και να αναστενάζουν ! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια περίοδο επαναφοράς του σώματος στο κανονικό του βάρος. Η περίοδος αυτή της επαναφοράς ξεκινάει συνήθως την άνοιξη και καταλήγει φυσικά στο καλοκαίρι, όπου πρέπει να έχει επιτευχθεί ο βασικός στόχος : ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ Η ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ !!!

Πώς επιτυγχάνεται όμως αυτό ;;;

Υπάρχουν μικρά μυστικά διαιτολόγων, διατροφολόγων και γιατρών, που αν τα ακολουθήσετε θα καταφέρετε να επιτύχετε πολύ πιο εύκολα την επιθυμητή απώλεια κιλών και θα αυξήσετε το μεταβολικό ρυθμό σας ώστε να κάψετε περισσότερο λίπος !

Τα μικρά – μεγάλα μυστικά του αδυνατίσματος

1ο μυστικό : Άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το νερό και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για την απώλεια βάρους ! Το άτομο θα πρέπει να καταναλώνει το λιγότερο 2 λίτρα νερό ημερησίως !

2ο μυστικό : Νερό λίγο πριν το φαγητο

Το νερό είναι και πάλι λύση. Δύο ποτήρια νερό πριν από το κάθε γεύμα μπορούν να οδηγήσουν, σύμφωνα με έρευνες, σε απώλεια βάρους της τάξης του 30 % ! Μάλιστα το κόλπο αυτό με το νερό αποδίδει και χωρίς την ταυτόχρονη εφαρμογή κάποιας δίαιτας, αφού πολύ απλά μειώνει την όρεξη του ατόμου και περιορίζει τις θερμίδες που καταναλώνει στο γεύμα του.

3ο μυστικό : Καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά φαίνεται πως τονώνουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού με αποτέλεσμα να καίει θερμίδες … ακόμα και μετά το πέρας του γεύματος ! Οι καυτερές πιπεριές, η πάπρικα, το πιπέρι, το ginger, είναι συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους.

4ο μυστικό : Λεμόνι

Το λεμόνι είναι από τα πιο σημαντικά συστατικά για απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Παράλληλα προσφέρει και πολύτιμη βιταμίνη C που ενισχύει και τονώνει την καλή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

5ο μυστικό : Τσάι και καφές ΜΑΖΙ

Καλό είναι να πίνετε και πράσινο τσάι αλλά και καφέ την κάθε ημέρα σας. Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι πως το πράσινο τσάι περιέχει διάφορες ουσίες που σε συνδυασμό με την καφεΐνη από τον καφέ, μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού κατά περίπου 20 % ! Τι σημαίνει αυτό ; ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ !!!

6ο μυστικό : Κόκκινο κρέας

“Προσπαθήστε να αποφύγετε από τη διατροφή σας το κόκκινο κρέας !” λένε οι πιο πολλέ δίαιτες, αλλά καμία υπερβολή δεν είναι σωστή. Το κόκκινο κρέας μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών που βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας του ατόμου και κατ’επέκταση και στο πιο γρήγορο αδυνάτισμα. (Όσο μεγαλύτερη μυική μάζα έχει το άτομο τόσο ταχύτερος είναι και ο μεταβολικός ρυθμός του !)

7ο μυστικό : Αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Βάλτε ελαιόλαδο στη σαλάτα σας και αποφύγετε τα υπόλοιπα λάδια. Το ελαιόλαδο είναι πολύ πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης του ατόμου και στην καταστολή του αισθήματος της πείνας !

Comments are closed.