Αιθέρια έλαια : Συνταγές που λίγοι γνωρίζουν !

July 19, 2016 Comments Off on Αιθέρια έλαια : Συνταγές που λίγοι γνωρίζουν !
Αιθέρια έλαια : Συνταγές που λίγοι γνωρίζουν !

Τα αιθέρια έλαια και η σημασία τους …

Τ είναι τα αιθέρια έλαια και ποια η πραγματική τους σημασία στη ζωή μας ; Ποια η χρησιμότητά τους και κατά πόσο ωφελούν την υγεία μας ;

Τα ερωτηματικά πολλά και τα αιθέρια έλαια ακόμα περισσότερα. Τα αιθέρια έλαια ή αλλιώς πτητικά έλαια, παράγονται από βότανα ή από αρωματικά φυτά σε συνδυασμό με πτητικές ουσίες (δηλαδή με ουσίες που εξατμίζονται εύκολα), με σκοπό να διασκορπίζουν το άρωμά τους και φυσικά την ευεργετική δράση του !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι πτητικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αιθέρια έλαια είναι είτε αλκοόλες, είτε φαινόλες, είτε κετόνες, είτε τέλος αλδεΰδες !

Ουσιαστικά τα αιθέρια έλαια είναι θα λέγαμε ένα συμπυκνωμένο μαγικό φίλτρο της φύσης … με πολλές πολλές μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες (διαφορετικές ανάλογα με το βότανο ή το φυτό από το οποίο έχει παρασκευαστεί !).

Από πού και πώς λαμβάνονται τα αιθέρια αυτά έλαια ;

Τα έλαια λαμβάνονται από βότανα και φυτά, μετά από ειδική επεξεργασία. Άλλες φορές τα πολύτιμα αυτά έλαια βρίσκονται στα φύλλα του φυτού, άλλες φορές στον φλοιό, άλλες φορές στα άνθη του, άλλες στον βλαστό και μερικές φορές ακόμα και στη ρίζα του φυτού.

Μέσα στο φυτό, τα αιθέρια έλαια είναι σε υγρή μορφή, αλλά μόλις έρθουν σε θερμοκρασία μεταξύ των 50 και των 320 βαθμών Κελσίου, αρχίζουν τα εξατμίζονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αυτή τη στιγμή παρασκευάζονται παγκοσμίως αιθέρια έλαια από περίπου 2000 διαφορετικά φυτά ή βότανα, τα οποία χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς ή άλλους λόγους !

Μυστικές συνταγές για τα αιθέρια έλαια …

Νο 1 συνταγή : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο κανέλλας για να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας από επικίνδυνα μικρόβια.

Νο 2 συνταγή : Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες (2 με 3 το πολύ) tea tree oil, με άλλες τόσες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού μαζί με μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε όλα τα αθλητικά σας είδη.

Νο 3 συνταγή : Το αιθέριο έλαιο ylang – ylang βοηθάει στην χαλάρωση και καταπολεμά την αϋπνία.

Νο 4 συνταγή : Το αιθέριο έλαιο από ρόδο (τριαντάφυλλο) είναι ιδανικό για να τονώσετε τη δημιουργικότητά σας και να ανοίξετε το πνεύμα σας.

Νο 5 συνταγή : Λίγες μόνο σταγόνες από αιθέριο έλαιο κίτρου σε ένα μπολ με νερό που βράζει και θα καταφέρετε να διώξετε όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές από φαγητά μέσα στην κουζίνα σας !

Νο 6 συνταγή : Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου μαζί με μερικές σταγόνες tea tree oil σε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό. Μετά ψεκάστε την κουρτίνα του μπάνιου σας και τους αρμούς στα πλακάκια του μπάνιου και κάθε ίχνος μούχλας θα εξαφανιστεί !

Νο 7 συνταγή : Το αιθέριο έλαιο από χαμομήλι είναι το καλύτερο για παθήσεις του δέρματος, ερεθισμούς, ακόμα και για την ξηροδερμία.

Νο 8 συνταγή : Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο από πεύκο για να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, με ευεξία και για να καταπολεμήσετε κάθε άγχος και αρνητική σκέψη !

Comments are closed.