Γυμναστική & μουσική … πάνε μαζί !!!

January 20, 2015 Comments Off on Γυμναστική & μουσική … πάνε μαζί !!!
Γυμναστική & μουσική … πάνε μαζί !!!

Με τη δύναμη της μουσικής …

Η μουσική είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι μπορεί να έχει πολλές και ποικίλες θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

(!!!) : Το είδος αλλά και η ένταση της μουσικής, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία του ατόμου … και όχι μόνο !!! Όπως φανερώνουν πολλές μελέτες επάνω στην επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό, η μουσική μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη λειτουργία του οργανισμού !

Τα οφέλη της μουσικής για τον οργανισμό είναι τεράστια, και αν όλοι γνώριζαν την θετική επίδραση της μουσικής αλλά και τον τρόπο πυ θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος του οργανισμού τους, τότε σίγουρα θα είχαμε θεαματικά λιγότερα κρούσματα καρδιακών επεισοδίων ! Γιατί όμως ;;;

(!!!) : Σύμφωνα με διαπιστώσεις εξαίρετων επιστημόνων και με επίσημη ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας, η μουσική, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς, απλά επηρεάζοντας τη λειτουργία του ενδοθηλίου, του αδένα δηλαδή που ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία τόσο της ίδιας της καρδιάς, όσο και των αγγείων !

Οι ειδικοί λένε …

ΝΑΙ ! Η μουσική μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό φυσικό βοήθημα για την καρδιά ! Μπορεί να τονώσει την καλή λειτουργία της και να διαφυλάξει την υγεία της. Λειτουργεί όμως από μόνη της ;;;

(!!!) : Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την καρδιά από μόνη της, αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα οφέλη της πολλαπλασιάζονται με τον συνδυασμό της με σωματική άσκηση !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλα τα γυμναστήρια έχουν πάντα στα ηχεία τους δυνατά τη μουσική ! Ούτε φυσικά είναι τυχαίο πως όλοι οι άνθρωποι που πάνε στο γυμναστήριο ή πάνε για τρέξιμο έχουν πάντα μαζί τους ένα mp3 ώστε να ακούν με δυνατή την ένταση την αγαπημένη τους μουσική ! Είχαμε όμως ποτέ αναλογιστεί γιατί συμβαίνει αυτό ; Την απάντηση μας δίνουν οι επιστήμονες …

(!!!) : Η μουσική φαίνεται πως τονώνει σημαντικά τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την έκκριση ενδορφινών. Οι ενδορφίνες με τη σειρά τους, που είναι κατ’εξοχήν οι ορμόνες της καλής διάθεσης και της ευεξίας, οδηγούν στην παραγωγή περισσότερου μονοξειδίου του αζώτου από τις αρτηρίες, γεγονός που επιφέρει στον οργανισμό χαλάρωση των αγγείων και κατ’επέκταση χαλάρωση και των μυών !

Τι μουσική να επιλέξω ;;;

Η μουσική δεν έχει όρια … και φυσικά δεν έχει κάθε είδος μουσικής την ίδια επίδραση σε όλους τους ανθρώπους ! Μια μουσική που μπορεί να ηρεμεί κάποιον, μπορεί εξίσου εύκολα να αποτελέσει πηγή άγχους και δυσφορίας για έναν άλλο.

Το είδος της μουσικής που θα επιλέξει ένα άτομο θα πρέπει να είναι αυτό που έχει θετική επίδραση σε εκείνο !

(!!!) : Η κατάλληλη μουσική μπορεί να αυξήσει και τα όρια αντοχής του ατόμου και να βελτιώσει τις αθλητικές του επιδόσεις ! Ταυτόχρονα αποβάλλει το άγχος και χαρίζει θετική διάθεση !

Comments are closed.