Η θεραπευτική … “αγκαλιά” !!!

March 17, 2015 Comments Off on Η θεραπευτική … “αγκαλιά” !!!
Η θεραπευτική … “αγκαλιά” !!!

Η σπουδαιότητα της αγκαλιάς στη ζωή μας …

Η καθημερινότητά μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, πιο απαιτητική, με περισσότερες υποχρεώσεις, με όλο και περισσότερες δυσκολίες και τελικά με συνεχώς περισσότερες αναποδιές ! Η αποφόρτιση από όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που μας πλαισιώνει την ΚΑΘΕ μας ημέρα είναι μέρα με τη μέρα όλο και πιο αναγκαία ! Πάντα χρειαζόμασταν μια “σφιχτή αγκαλιά” μετά το πέρας της οποιασδήποτε δυσκολίας, που τελικά θα μας επανέφερε στην πραγματικότητα και θα μας έδινε κουράγιο και δύναμη. Σήμερα πιο πολύ από ποτέ αυτή η αγκαλιά φαίνεται να είναι επιτακτική ανάγκη και να έχει και άκρως “θεραπευτικό” χαρακτήρα !

Η αγκαλιά παρέχει στο στρεσαρισμένο και συναισθηματικά φορτισμένο άτομο μια πίεση (την ιδανική ποσότητα πίεσης) ώστε το άτομο να αποδεσμευτεί από όλα όσα το στρεσάρουν και να εξωτερικεύσει την ένταση που το βασάνιζε και το “έτρωγε”.

Επίσης, η αγκαλιά, αποτελεί και ένα είδος στηρίγματος για το άτομο που βρίσκεται σε ψυχολογική ή συναισθηματική φόρτιση, και λειτουργεί σαν καταλύτης … του δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσει να παλεύει !

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να τη βάλουμε στην ΚΑΘΕ μέρα μας !!!

1ος λόγος : Η αγκαλιά δίνει το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται κάθε άτομο μετά από μια δύσκολη ημέρα !

2ος λόγος : Η αγκαλιά επικυρώνει την εμπιστοσυνη μεταξύ των ανθρώπων και βοηθάει στην ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων (φιλικών, ερωτικών ή συγγενικών) !

3ος λόγος : Η αγκαλιά φέρνει την ευτυχία. Η αγκαλιά βοηθάει στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών από τον οργανισμό και πιο συγκεκριμένα της ορμόνης σεροτονίνης … που δεν είναι καθόλου τυχαίο που την ονομάζουν και “ορμόνη της ευτυχίας” !

4ος λόγος : Η αγκαλιά μπορεί να δυναμώσει τον οργανισμό και να ενισχύσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό του σύστημα.

5ος λόγος : Η αγκαλιά και γενικότερα η επαφή του ενός ατόμου με το άλλο και τα χάδια, βοηθούν στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της ψυχολογίας του ατόμου ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν ένα άτομο θέλει να δηλώσει συμπαράσταση σε ένα άλλο άτομο, τότε το ακουμπάει απαλά στον ώμο ή την πλάτη ! Η επαφή κάνει πραγματικά θαύματα !

6ος λόγος : Η αγκαλιά βοηθάει και στην καταπολέμηση του θυμού ! Με την αγκαλιά ο οργανισμός εκκρίνει ακόμα μια σημαντική ορμόνη, την ωκυτοκίνη. Η ορμόνη ωκυτοκίνη βοηθάει πολύ στο επίπεδο της ψυχολογίας του ατόμου και απαλύνει τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως ο θυμός, η μοναξιά, η απογοήτευση, η απαισιοδοξία.

7ος λόγος : Η αγκαλιά λειτουργεί και ως άριστο παυσίπονο ! Μια μητέρα πάντα παίρνει το πονεμένο μικρό της αγκαλιά για να απαλύνει τον πόνο του ! Και είναι αλήθεια ! Η αγκαλιά χαλαρώνει τους μύες του σώματος και απαλύνει κάθε πόνο …

8ος λόγος : Η αγκαλιά βοηθάει στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος του οργανισμού.

9ος λόγος : Η αγκαλιά βοηθάει στη ροή της ενέργειας …

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Βάλτε τις αγκαλιές στη ζωή σας και κάντε την καλύτερη και γεμάτη χαρά και ευτυχισμένες στιγμές !

Comments are closed.