Καταραμένη γρίπη …!

November 27, 2014 Comments Off on Καταραμένη γρίπη …!
Καταραμένη γρίπη …!

Όλοι στο κρεβάτι …

Είναι γεγονός πως η εποχή αυτή ευνοεί την εξάπλωση του ιού της γρίπης ο οποίος έχει ρίξει πολύ κόσμο στο κρεβάτι. Μια κοινή ιογενής λοίμωξη που χτυπάει τη μύτη, το λάρυγγα αλλά και τους πνεύμονες είναι ικανή να σε κρατήσει για αρκετές μέρες ανήμπορο και καθηλωμένο στο κρεβάτι.

Το κακό ;;;

Η γρίπη είναι άκρως κολλητική και μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα από τον ένα άνθρωπο στον άλλο.

Το καλό ;;;

Μπορεί να αποφευχθεί εύκολα αν γνωρίζουμε μερικά πολύ βασικά πράγματα και φροντίσουμε να ακολουθούμε μερικούς πολύ απλούς αλλά πολύ χρήσιμους κανόνες.

Η γρίπη & τα δυσάρεστα συμπτώματά της

Τα συμπτώματα της γρίπης είναι πολλά και δυστυχώς καθόλου ευχάριστα. Όταν κολλήσουμε τη γρίπη συνήθως εμφανίζουμε τα ακόλουθα συμπτώματα (ή κάποια από αυτά) :

  • πυρετό
  • βήχα
  • συνάχι
  • πονόλαιμο
  • ρίγη
  • ατονία
  • κόπωση
  • εξάντληση
  • μυϊκούς πόνους

(!!!) : ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η απλή γρίπη, σε περίπτωση που δεν προσέξουμε, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πνευμονία ή άλλες σοβαρές επιπλοκές του οργανισμού !

Απόφυγε τη γρίπη έξυπνα … !

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μην αφήσεις τον ιό της γρίπης να σε ρίξει και φέτος στο κρεβάτι ! Μάθε τι πρέπει να κάνεις και προφυλάξου σήμερα κιόλας … !

1η συμβουλή : Εμβόλιο κατά της γρίπης …

Ο ευκολότερος και πιο σίγουρος τρόπος να αποφύγετε τη γρίπη και τις δυσάρεστες συνέπειές της είναι να κάνετε το γνωστό εμβόλιο κατά της γρίπης. Είναι εύκολο, γρήγορο και σας εξασφαλίζει ότι θα αποφύγετε τη γρίπη όσοι και αν αρρωστήσουν γύρω σας.

2η συμβουλή : Πάνω απ’όλα η καθαριότητα !

Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω στην διατήρηση της υγείας μας. Καθημερινά τα χέρια μας αγγίζουν πράγματα και επιφάνειες που έχουν αγγίξει χιλιάδες άλλοι άνθρωποι και με τον τρόπο αυτό μεταφέρουν μικρόβια από τον ένα στον άλλο. Το πλύσιμο των χεριών είναι ίσως ένας από τους βασικότερους κανόνες ώστε να παραμείνουμε υγιείς … εμείς αλλά και οι γύρω μας !

3η συμβουλή : Προσωπικά εντικείμενα μόνο !

Για να αποφύγουμε να κολλήσουμε οτιδήποτε από κάποιον άλλο, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε μόνο τα προσωπικά μας αντικείμενα. Φλιτζάνια, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, ποτήρια … δεν τα μοιραζόμαστε ποτέ με άλλον !

4η συμβουλή : Άσε τις χειραψίες για αργότερα !

Όπως ήδη αναφέραμε τα χέρια είναι ο πιο συχνός τρόπος μεταφοράς των μικροβίων. Οπότε ειδικά σε εποχές που ο ιός της γρίπης είναι σε έξαρση αποφεύγουμε τις χειραψίες !

5η συμβουλή : Μακριά από πολυκοσμία …

Όσο πιο πολύς ο κόσμος, τόσο πιο πολλά είναι τα μικρόβια, και άλλο τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες να κολλήσουμε. Οπότε αποφεύγουμε όσο μπορούμε τους κλειστούς και πολυσύχναστους τόπους και προτιμούμε τον ανοιχτό αέρα.

6η συμβουλή : Αντιμικροβιακά μαντηλάκια

Τα αντιμικροβιακά μαντηλάκια, αν τα έχετε πάντα μαζί σας, θα σας βοηθήσουν να εξοντώσετε εύκολα ότι μικρόβια έχετε και “μεταφέρετε” στα χέρια σας ύστερα από το μετρό, το λεωφορείο, όταν έχετε πιάσει χρήματα, και γενικά όταν έχετε έρθει σε επαφή με αντικείμενα που πολύ πιθανόν να κουβαλάνε μικρόβια.

Comments are closed.