Νερό : Ζεστό ή Κρύο ;;;;

December 12, 2014 Comments Off on Νερό : Ζεστό ή Κρύο ;;;;
Νερό : Ζεστό ή Κρύο ;;;;

Νερό … το θαυματουργό !

Νερό = Ζωή και αυτό δε μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει ! Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας αλλά και του ίδιου μας του οργανισμού. Χωρίς αυτό δεν υπάρχουμε και χωρίς αυτό δε μπορούμε να επιζήσουμε.

Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν εκτός από την ίδια μας τη ζωή και για την υγεία και τον οργανισμό μας ;

Πώς πρέπει να εντάσσουμε το νερό στη διατροφή μας καθημερινά ; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το πολύτιμο αυτό αγαθό της φύσης ;

Νερό … με θερμόμετρο !

Το νερό είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για τον οργανισμό και θα πρέπει ΚΑΘΕ άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, να καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό.

Μάλιστα το νερό ωφελεί πολύ τον οργανισμό όταν το καταναλώνουμε σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας, ενώ υπάρχουν φορές που μπορεί να δημιουργήσει δυσλειτουργίες στον οργανισμό (όπως την ώρα του φαγητού που μπορεί να δημιουργήσει φούσκωμα και να δυσκολέψει τη διαδικασία της πέψης). Ιδανικά το νερό θα πρέπει να καταναλώνεται περίπου μισή ώρα πριν από το γεύμα. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να ελέγξετε την πείνα σας και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες, ενώ παράλληλα ευνοείτε και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού σας συστήματος.

(!!!) : Η πιο σημαντική στιγμή στη διάρκεια της ημέρας για κατανάλωση νερού είναι το πρωί ! Το πρωί ο οργανισμός είναι πολύ αφυδατωμένος. Έχουν μεσολαβήσει πολλές ώρες ύπνου που ο οργανισμός δεν έχει ενυδατωθεί καθόλου … οπότε έχει άμεση ανάγκη από καλή ενυδάτωση !

(!!!) : Το νερό (ειδικά το πρωί) πρέπει να είναι ζεστό και όχι κρύο (ανεξαρτήτως αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι).

“Ένα ποτήρι νερό ζεστό παρακαλώ …”

Το πρώτο πράγμα που πρέπει κανείς να κάνει το πρωί είναι να πιεί νερό … και μάλιστα ΖΕΣΤΟ νερό !!! Γιατί όμως ;;;

  • το ζεστό νερό συμβάλει στη γενικότερη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • το ζεστό νερό ενισχύει την καλή πεπτική λειτουργία και αποτρέπει δυσλειτουργίες όπως το φούσκωμα και οι στομαχικές κράμπες
  • το ζεστό νερό βοηθάει στην χαλάρωση των μυών στο σώμα και αποτρέπει την εμφάνιση μυικών κραμπών
  • το ζεστό νερό λειτουργεί και ως φυσικό παυσίπονο για τους πόνους της περιόδου
  • το ζεστό νερό βοηθάει στο αδυνάτισμα αφού επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και ενισχύει την καύση θερμίδων που πραγματοποιεί το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Κάντε το συνήθεια και πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί ! Είναι το καλύτερο δώρο για τον οργανισμό σας, την υγεία σας αλλά και τη σιλουέττα σας !

Comments are closed.