Πυρετός και διατροφή !!!

February 24, 2015 Comments Off on Πυρετός και διατροφή !!!
Πυρετός και διατροφή !!!

Ιώσεις & κρυολογήματα

Πολλές ιώσεις, πολλά μικρόβια και ξαφνικά όλος ο κόσμος βρίσκεται στο κρεβάτι, άρρωστος και με πυρετό ! Ο οργανισμός εκπέμπει SOS και το άτομο βρίσκεται να έχει χάσει όλες του τις δυνάμεις, όλη του τη διάθεση … αλλά και όλη του την όρεξη !

Είναι γεγονός πως όταν ο οργανισμός ασθενεί, και πιο συγκεκριμένα όταν εκδηλώνει και πυρετό, το άτομο παρουσιάζει αισθητά μειωμένη όρεξη για φαγητό ! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά φυσικά δεν συνάδει με τις ανάγκες του οργανισμού για λήψη όλων των πολύτιμων συστατικών και βιταμινών που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπίσει το κρύωμα !

Τα διατροφικά “πρέπει” στην περίπτωση πυρετού !

(!!!) : Όταν ένα άτομο είναι άρρωστο, απαραίτητη είναι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού του !

Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείπει την τακτική λήψη νερού, είτε πίνοντας νερό, είτε και τρώγοντας διάφορες τροφές πλούσιες σε νερό, όπως σούπες, φρούτα και λαχανικά, που θα του παρέχουν και την απαραίτητη ενυδάτωση αλλά και πολύτιμες βιταμίνες ώστε να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

(!!!) : Επίσης εξίσου σημαντική είναι και η λήψη τροφής από το άτομο, παρά την μειωμένη όρεξη που παρουσιάζει ! Οι σωστές τροφές θα προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να αντιμετωπίσει τον ιό και να θεραπευτεί !

Υπάρχουν και διατροφικά “δεν πρέπει” στον πυρετο ;;;

Φυσικά υπάρχουν και τροφές που αντενδείκνυνται στην περίπτωση ασθένειας και πυρετού, όπως αντίστοιχα υπάρχουν και τροφές που ενδείκνυνται !

Πολύς κόσμος φαίνεται πως γνωρίζει τις τροφές που πρέπει να καταναλώνει … Πόσοι όμως πραγματικά γνωρίζουν τις τροφές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνουν όταν είναι άρρωστοι ;;;

Τι θα πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο ώστε να μην καταπονήσει παραπάνω τον ήδη καταπονημένο από τον ιό οργανισμό του ;

Μάθε τι ΔΕΝ κάνει να τρως ή να πίνεις…

  • Αλκοόλ : Φυσικά το αλκοόλ απαγορεύεται κατηγορηματικά κατά την περίοδο της ασθένειας. Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
  • Κρέας : Το κρέας και πιο συγκεκριμένα το κόκκινο κρέας είναι αρκετά δύσπεπτο και επιβαρύνει τον οργανισμό. Αντιθέτως το λευκό κρέας, και ειδικά το κοτόπουλο, είναι ελαφρύ και εύπεπτο. Στην ασθένεια, το άτομο, δε θα πρέπει να καταναλώνει βαριά και δύσπεπτα φαγητά με πολλά λίπη και πολλά μπαχαρικά.
  • Βιομηχανοποιημένα προϊόντα : Τα αναψυκτικά, τα junk food και τα διάφορα ανθυγιεινά σνακ που είναι πλούσια σε συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες, θα πρέπει να αποφεύγονται.
  • Ζάχαρη : Η ζάχαρη και γενικότερα τα γλυκά είναι μια ακόμα απαγορευμένη τροφή για την περίοδο που το άτομο ασθενεί.

Ο οργανισμός χρειάζεται διπλή φροντίδα, διπλή περιποίηση και διπλή προσοχή στις διατροφικές του επιλογές όταν είναι άρρωστος ! Φροντίστε τον … και θα ανταμοιφθείτε !

Comments are closed.