Πώς να τρώω όλη την ημέρα … χωρίς να παχαίνω ;;;

September 11, 2014 Comments Off on Πώς να τρώω όλη την ημέρα … χωρίς να παχαίνω ;;;
Πώς να τρώω όλη την ημέρα … χωρίς να παχαίνω ;;;

Παχαίνω μόνο όταν τρώω ;

Η αλήθεια είναι πως πολύς κόσμος κάνει το μεγάλο και καταστροφικό λάθος, όταν θέλει να μειώσει το σωματικό του βάρος, να αποκλείει κάποια γεύματα από το καθημερινό του διατροφολόγιο, με την ελπίδα πως έτσι μειώνει και το σωματικό του βάρος.

Δυστυχώς, επειδή ο μεταβολισμός του οργανισμού κλονίζεται λόγω των απότομων αυτών μεταβολών, τελικά το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Αντιθέτως, τα πολλά και μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν είναι σωστά σχεδιασμένα και φυσικά ποιοτικά κατάλληλα, μπορούν να τονώσουν σε τέτοιο βαθμό τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, ώστε παρά το γεγονός ότι τρώτε, χάνετε και βάρος !

Σνακ κατάλληλα … και μη κατάλληλα !

Τα σνακ δεν θα πρέπει να είναι «βόμβες» θερμίδων που θα τινάξουν το καθημερινό σας διατροφικό πλάνο στον αέρα. Ένα σωστό σνακ πρέπει να είναι πρωτίστως υγιεινό και φυσικά να συμβαδίζει με τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού σας.

Με λίγα λόγια, το άθροισμα των 3 ημερησίων γευμάτων (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) καθώς και των 2 ενδιάμεσων σνακ που απαρτίζουν μια ολοκληρωμένη διατροφή, δε θα πρέπει να ξεπερνάει το ανώτερο όριο πρόσληψης θερμίδων για εσάς. Η μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων από το προσωπικό σας θερμιδικό όριο θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση του σωματικού σας βάρους.

Το άθροισμα λοιπόν των 5 αυτών γευμάτων θα πρέπει να είναι ελεγχόμενο. Έτσι, αν για παράδειγμα τη μία ημέρα είναι πιο πολλές θερμίδες το μεσημεριανό, αντίστοιχα θα πρέπει να αφαιρούνται οι παραπάνω αυτές θερμίδες από τα 4 υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Πρέπει να τρώω ακόμα και όταν δεν πεινάω ;;;

Πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται τόσο έντονα το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να δικαιολογούνται τα 5 γεύματα. Θα πρέπει να τρώνε υποχρεωτικά κάθε 2 με 3 ώρες ή να παραλείψουν γεύματα ; Μήπως έτσι επιβαρύνουν τον μεταβολικό τους ρυθμό και οδηγούνται σε αύξηση του βάρους του ;

Η απάντηση είναι απλή. Όλοι οι οργανισμοί δεν είναι ίδιοι, δεν έχουν ανάγκη τα ίδια ποσά ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά δεν χρειάζονται και τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

Φυσικά και δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια με ένα ρολόι στο χέρι για να φάτε, όπως φυσικά και δεν θα πρέπει να περιορίζεστε μόνο σε ένα γεύμα την ημέρα. Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο.

Προσπαθήστε να «ακούσετε» τις ανάγκες του οργανισμού σας, ο οποίος θα σας ενημερώσει για το ότι χρειάζεται φαγητό, είτε με πόνο ή ενόχληση στο στομάχι, είτε με ζαλάδα, είτε ακόμα με ένα αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης.

Ένα υγιεινό σνακ θα σας διώξει την πείνα, θα σας δώσει ενέργεια και θα σας εισάγει σε έναν γενικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής που θα σας χαρίσει τις τέλειες αναλογίες που ονειρεύεστε.

Comments are closed.