ΥΓΕΙΑ : Αρωματικό λάδι με σκόρδο !

July 14, 2015 Comments Off on ΥΓΕΙΑ : Αρωματικό λάδι με σκόρδο !
ΥΓΕΙΑ : Αρωματικό λάδι με σκόρδο !

Το ελαιόλαδο είναι όπως γνωρίζουμε θησαυρός για την υγεία ! Το ίδιο ισχύει και για το τόσο παρεξηγημένο (λόγω της έντονης και για πολλούς δυσάρεστης μυρωδιάς του) σκόρδο ! Τι γίνεται όμως όταν συνδυάσουμε τα δύο αυτά μαγικά συστατικά ; Τι ιδιότητες έχει ένα αρωματισμένο αγνό παρθένο ελαιόλαδο με σκόρδο ;

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ :

Η διατροφική υγεία του ελαιόλαδου (όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου) είναι πολύ μεγάλη … και αυτό όχι τυχαία !

(!!!) : Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το ελαιόλαδο συγκαταλέγεται στις 10 πιο ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό τροφές !

Όλοι οι διατροφολόγοι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, συνιστούν την ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (η οποία στηρίζεται στη χρήση του ελαιόλαδου) γιατί προάγει την καλή υγεία, την ευημερία, την ευεξία και μακροζωία !

(!!!) : Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί και προλαμβάνει πολλές ασθένειες και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Το ελαιόλαδο, για αιώνες ολόκληρους, το χρησιμοποιούσαν για την ενυδάτωση της επιδερμίδας ώστε να παραμένει ελαστική και με νεανική όψη, για την θεραπεία διαφόρων γδαρσιμάτων στην επιδερμίδα, καθώς και για βοηθητικό σε εντριβές.

(!!!) : Μια από τις σημαντικότερες χρήσεις του ελαιόλαδου στην αρχαιότητα ήταν η χρήση του ως αναλγητικού ! Το ελαιόλαδο, ανακουφίζει από τους πόνους και μάλιστα κυρίως τους πόνους από τα εγκαύματα !

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ :

Το σκόρδο είναι πραγματικά ένα πανίσχυρο και πολύ πολύτιμο συστατικό χια χέρια του κάθε ανθρώπου ! Οι ισχυρές αντιμικροβιακές του ιδιότητες το έχουν καταστήσει υψηλά στην κλίμακα με τα πιο πολύτιμα για την υγεία συστατικά !

(!!!) : Σύμφωνα με τη μυθολογία, το σκόρδο (καθώς επίσης και το παντζάρι), ήταν η αγαπημένη τροφή της θεάς Αφροδίτης. Με το σκόρδο, η Αφροδίτη, διατηρούσε την ομορφιά και τη σφριγηλότητα του καλλίγραμμου κορμιού της και ενδυνάμωνε την φυσική χάρη της και τον ερωτισμό που απέπνεε !

Το σκόρδο θεωρείται κορυφαία τροφή κατά της γήρανσης, κατά του καρκίνου, κατά της κατάθλιψης, κατά του Αλτσχάιμερ, κατά του κρυολογήματος, κατά των ιώσεων και των άλλων μικροβίων, κατά των διαφόρων αλλεργιών, αλλά και κατά του εμφράγματος … και η λίστα αυτή μπορεί να συνεχιστεί επ’άπειρο !

Ελαιόλαδο με τα οφέλη του σκόρδου … !

Το ελαιόλαδο με το σκόρδο διατηρεί όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του ελαιόλαδου και τις συνδυάζει με τις πραγματικά μαγικές ιδιότητες του τόσο παρεξηγημένου σκόρδου !

Ένα άτομο ίσως δεν μπορεί να σηκώνεται το πρωί και να τρώει μια – δυο σκελίδες σκόρδου (όπως έκαναν παλιά οι άνθρωποι), αλλά μπορεί πολύ πιο εύκολα, με ένα αρωματικό ελαιόλαδο όπως αυτό, να κερδίσει ολόκληρη την ευεργετική δράση του σκόρδου !

Πώς μπορώ να φτιάξω ελαιόλαδο με σκόρδο ;;;

Συστατικά :

  • σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία :

  • Ξεφλουδίζω μερικές σκελίδες σκόρδου.
  • Τοποθετώ τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σε ένα βάζο και προσθέτω ελαιόλαδο.
  • Κλείνω πολύ καλά το βάζο.
  • Το τοποθετώ σε μέρος δροσερό και σκιερό (για 2 μέρες τουλάχιστον).
  • Σουρώνω το ελαιόλαδο ώστε να αφαιρεθούν οι σκελίδες του σκόρδου.
  • Επανατοποθετώ το ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.
  • Το φυλάω πάντα μετά τη χρήση σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Comments are closed.