Φάκελος ψυχολογία : Κόκκινα φλογερά χείλη !

February 17, 2015 Comments Off on Φάκελος ψυχολογία : Κόκκινα φλογερά χείλη !
Φάκελος ψυχολογία : Κόκκινα φλογερά χείλη !

Κόκκινο κραγιόν : Μύθος ή πραγματικότητα ;;;

Τα κόκκινα χείλη ήταν και θα είναι πάντα μια διαχρονική αξία στην ομορφιά και τη θηλυκότητα ! Δε θα πάψουν ποτέ μάλιστα να αποτελούν σημείο αναφοράς και πόθου για ΟΛΟΥΣ τους άνδρες και ένδειξη αυξημένης σεξουαλικότητας για τις γυναίκες !

Παρά την πάροδο των διαφόρων τάσεων της μόδας, το κόκκινο κραγιόν δεν απουσιάζει ποτέ από τους πάγκους των μεγαλύτερων εταιρειών καλλυντικών και φυσικά από το νεσεσέρ της κάθε γυναίκας ! Αυτό που μεταβάλλεται κάθε φορά είναι η απόχρωση και η ποιότητα (ματ, σατινέ ή glossy) …

Είναι όμως αλήθεια ότι ένα κόκκινο κραγιόν μπορεί να αλλάξει δραστικά την ψυχολογία μιας γυναίκας ή είναι όλα απλά μια ψευδαίσθηση … ένα δημιούργημα του μυαλού … ένα παιχνίδι της φαντασίας ;;;

Κόκκινο … το χρώμα του πάθους !

Το κόκκινο χρώμα είναι αναμφίβολα το χρώμα το άμεσα συνδεδεμένο με το πάθος, τη φλόγα και την ένταση. Είναι ένα χρώμα που έχει δυνατή παρουσία και μεγάλη σημειολογική ανάλυση

Γιατί όμως τελικά το κόκκινο χρώμα έχει τέτοια επίπτωση στην ψυχολογία του ατόμου ;;;

(!!!) : Γενικά το κόκκινο χρόνο είναι ένα χρώμα που υποδηλώνει δύναμη και ένταση, ένα χρώμα που σίγουρα δεν συνάδει με άτομα αδύναμα, άβουλα και άψυχα. Δίνει λοιπόν στο άτομο την ψευδαίσθηση πως έχει τον έλεγχο πρωτίστως του εαυτού του και εν συνεχεία των καταστάσεων που το πλαισιώνουν !

Πιο συγκεκριμένα όμως, τι σημαίνει το κόκκινο χρώμα στα χείλη για την ψυχολογία μιας γυναίκας ;

(!!!) : Το έντονο πορφυρό χρώμα στα χείλη είναι σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες (ανθρωπολόγους και κοινωνιολόγους) σύμβολο γονιμότητας για της γυναίκες ! Είναι ένα από τα σημάδια που ελκει έναν άνδρα προς μια γυναίκα με σκοπό την γονιμοποίηση ! Είναι με λίγα λόγια σύμβολο του ερωτισμού !

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ : Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο το γεγονός πως στην Αρχαία Ελλάδα, το κόκκινο χρώμα στα χείλη ήταν το σύμβολο της πορνείας, σύμβολο που ως ένα βαθμό έχει χαραχθεί στη μνήμη μας και παραμένει έως και σήμερα !

Στην Αρχαία Αθήνα οι ιερόδουλες ήταν υποχρεωμένες να φοράνε κόκκινο κραγιόν στα χείλη ώστε να είναι άμεσα διακριτές από τις υπόλοιπες γυναίκες ! Αυτό μάλιστα είχε κατοχυρωθεί και από σχετικό νόμο που επιβαλλόταν από το κράτος !

ΙΣΟΡΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ : Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως το κόκκινο κραγιόν, στην Αρχαία Αίγυπτο συμβόλιζε τη δύναμη και την κοινωνική θέση ! Διαχώριζε τις πλούσιες και δυνατές γυναίκες, με οικονομική άνεση και κοινωνική καταξίωση, από τον απλό λαό !

Συμπεράσματα …

Ακόμα λοιπόν και αν το κόκκινο αποτελεί απλά μια ψευδαίσθηση, το γεγονός είναι πως μπορεί να κάνει “μαγικά” στην ψυχολογία μιας γυναίκας ! Δοκιμάστε το και εσείς και βγάλτε … τα δικά σας συμπεράσματα !!!

Comments are closed.