Πες ΝΑΙ στην πρόληψη : Μαθε ποιες τροφές είναι αντικαρκινικές !

March 1, 2016 Comments Off on Πες ΝΑΙ στην πρόληψη : Μαθε ποιες τροφές είναι αντικαρκινικές !
Πες ΝΑΙ στην πρόληψη : Μαθε ποιες τροφές είναι αντικαρκινικές !

Καρκίνος : Η καλή διατροφή είναι τοκλειδί” !

Η φύση προσφέρει το πιο ισχυρόφαρμακείοκατά όλων των ασθενειών, αλλά ενισχύει αποτελεσματικά και τον οργανισμό ώστε να αποφεύγονται.

Η καλή διατροφή είναι το Α και το Ω για να καταφέρουμε να χτίσουμε έναν ισχυρό οργανισμό και να έχουμε μια υγιή ζωήχωρίς δυσάρεστα γεγονότα και ασθένειες.

Ο καρκίνος είναι η μάστιγα της εποχής μας, αφού πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με την ασθένεια, και φυσικάκαι τη ζωή τους !

Νέα πιο εξελιγμένα φάρμακα, ειδικές θεραπείες, εμβόλια και ειδική μηχανική υποστήριξη έχουν βρεθεί για να κάνουν την εναπομείνασα ζωή του κάθε ατόμου που πάσχει από την σκληρή αυτή νόσο, όσο το δυνατόν καλύτερη.

Το παν όμως δεν είναι η θεραπείααλλά η πρόληψη ! Μπορεί να προληφθεί ο καρκίνοςκαι αν ναι, πώς ;;;

Αντικαρκινικές τροφέςστο πιάτο !

(!!!) : Ειδικοί ερευνητές οδηγήθηκαν στο πολύ ενθαρρυντικό συμπέρασμα, πως πολλά από τα ανεκτίμητα αγαθά που μας παρέχει η φύση, είναι πλούσια σε ουσίες ικανές να καταπολεμήσουν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών και κατεπέκταση να αποτρέψουν την δημιουργία καρκίνου !

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί κανόνα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η κατανάλωση των συγκεκριμένων αυτών τροφών θα αποτρέψει 100 % την εμφάνιση κάποιας μορφής καρκίνου, ωστόσο αποτελεί μια καλή βάση ώστε να μειωθούν αρκετά οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό !

Ένα αντικαρκινικό διατροφολόγιο περιέχει τρόφιμα με πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες. Ποια τρόφιμα όμως είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά ;;;

Ένααντικαρκινικόπιάτο περιέχει

Νο 1 τροφή : Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι φυσικά ένα πασίγνωστο αντικαρκινικό ρόφημα, λόγω των κατεχινών που περιέχει.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την εμφάνιση καρκινικών όγκων (ειδικά στην περιοχή του μαστού για τις γυναίκες, του δέρματος, του παχέος εντέρου και των πνευμόνων).

Περίπου 3 με 4 φλυτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ιδανικά για έναν ισχυρό οργανισμό !

Νο 2 τροφή : Μούρα

Κάθε λογής μούρα (όπως raspberries, blueberries, berries, acai berries, cranberries, gooseberries, goji berries, φράουλες), είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικάκαι μάλιστα πανίσχυρα ! Μια φρουτοσαλάτα με όλα αυτά τα χρωματιστά και γευστικά φρούτα με την γλυκόξινη γεύση, παρέχει απόλαυση και προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ουσίες όπως το ασβέστιο, οι φυτικές ίνες, τα φυτοχημικά και το φολικό οξύ, που βρίσκουμε στα μούρα, ενισχύουν την αντικαρκινική τους δράση και τα τοποθετούν ψηλά στη λίστα με τις ισχυρότερες αντικαρκινικές τροφές του κόσμου !

Νο 3 τροφή : Ελαιόλαδο

Το αγνό παρθένο λάδι ελιάς, είναι από τις πιοευλογημένεςτροφές !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, πως όλοι οι διατροφολόγοι, επικροτούν την λεγόμενημεσογειακή διατροφήη οποία στηρίζεται στην χρήση του φρέσκου ελαιόλαδου !

Η κατανάλωση του ελαιόλαδου μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (και κυρίως τον καρκίνο του μαστού) και παράλληλα ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ολαϊκό οξύτο βασικόόπλοτου κατά του καρκίνου !

Νο 4 τροφή : Ντομάτα

Και όμως, η ντομάτα είναι μια πανίσχυρη αντικαρκινική τροφή. Μια κομμένη ντομάτα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο είναι σκέτοφάρμακογια τον οργανισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ντομάτα είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο, που της δίνει και το πολύ χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στην δημιουργία καρκινικών κυττάρων.

Νο 5 τροφή : Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι είναι ένας διατροφικός θησαυρός ! Όλα τα εσπεριδοειδή, αλλά ειδικότερα το πορτοκάλι, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, αλλά και πολλά πολύτιμα συστατικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το πορτοκάλι περιέχει περισσότερα από 170 φυτοχημικά συστατικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδήκαι όλα τους ισχυρά αντικαρκινικά συστατικά !

Η κατανάλωση πορτοκαλιών προλαμβάνει εμφάνιση μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του μαστού (για τις γυναίκες), ο καρκίνος του προστάτη (για τους άντρες) και ο καρκίνος του δέρματος.

Comments are closed.