Εθισμένη στο … νυστέρι ;;;

April 26, 2016 Comments Off on Εθισμένη στο … νυστέρι ;;;
Εθισμένη στο … νυστέρι ;;;

Οι πλαστικές επεμβάσεις δεν έχουν ηλικία !!!

Όλοι θεωρούμε (εντελώς εσφαλμένα) πως οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν να κάνουν με το γήρας και τις συνέπειες αυτού. Μπορεί όντως ο ενδότερος στόχος να είναι η αποφυγή του γήρατος, αλλά όταν αυτό αρχίζει και γίνεται αυτοσκοπός, στοιχειώνει κάθε σκέψη και γίνεται τελικά εμμονή !

Πλέον οι αισθητικές επεμβάσεις δεν έχουν κανένα ηλικιακό όριο, αφού ακόμα και πολύ νεαρά άτομα καταφεύγουν σε αυτές είτε με σκοπό να διορθώσουν μικρά ή μεγαλύτερα ψεγάδια της εμφάνισής τους, είτε άλλοτε με σκοπό να “χτίσουν” γύρω τους ένα προστατευτικό τείχος από το γήρας, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση … και γενικά την φθορά του εαυτού τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, περισσότερα είναι πλέον τα άτομα νεαρής ηλικίας (χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην εμφάνισή τους) που καταφεύγουν σε έναν πλαστικό χειρουργό, παρά τα άτομα προχωρημένης ηλικίας (με εμφανείς ανάγκες βελτίωσης της εμφάνισής τους).

Όλα είναι θέμα … αυτοπεποίθησης !

Αυτό που κάνει τα άτομα ευάλωτα και τα οδηγεί στο να αλλάξουν (ακόμα και να μεταμορφώσουν εντελώς !) τον εαυτό τους, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Τα άτομα νεαρής ηλικίας, με έμφυτη

την ανάγκη να είναι αποδεκτά και αρεστά, αποζητούν τρόπους να επιτύχουν την προσοχή του άλλου και να κερδίσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με ειδικούς ψυχολόγους, πολλές φορές το πρόβλημα της χαμένης αυτοπεποίθησης είναι πολύ βαθύτερο, αφού δε στηρίζεται καν σε πραγματική ανάγκη (όπως για παράδειγμα μια δυσμορφία). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ακόμα και μετά το πέρας της επέμβασης, το άτομο να μην καταφέρει ποτέ να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που αποζητά και να συνεχίζει να μην μπορεί να αποδεχτεί τον ίδιο του τον εαυτό ! Στην περίπτωση αυτή, πολύ χρήσιμη, είναι η γνώμη ενός ειδικού ψυχολόγου !

Οι επεμβάσεις που … “πουλάνε” !

Οι πιο διαδεδομένες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι σίγουρα “γυναικεία υπόθεση” και αφορούν σε αυξητική στήθους, λίφτινγκ, λιποαναρρόφηση, εμφυτεύματα ζυγωματικών και διόρθωση μύτης (τη λεγόμενη ρινοπλαστική), ενώ με αισθητά μικρότερα ποσοστά ακολουθούν οι άντρες με αυξητική πέους !

Εμφανώς, δεν αναφερόμαστε σε επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία του ατόμου, αλλά κυρίως με την ψυχολογία και την αυτοεκτίμησή του. Η κοσμετική αισθητική χειρουργική λοιπόν, δίνει λύση στα άτομα που για οποιονδήποτε λόγο θεωρούν το σώμα τους ανεπαρκές ή δυσλειτουργικό, ώστε να αποκτήσουν μια καλύτερη ψυχολογία και κατ’επέκταση μια καλύτερη ζωή.

Πότε η ανάγκη γίνεται … αρρώστια ;;;

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα εμμονής με το νυστέρι, είναι και η πασίγνωστη fashion icon Donatella Versace, της οποίας η εμμονή στην πλαστική χειρουργική ξεκίνησε το έτος 2006 και συνεχίζεται έως σήμερα … με την ίδια να μη θυμίζει πλέον σε τίποτα το άτομο που ήταν !

Η Donatella Versace έχει υποβληθεί σε πλήθος αισθητικών επεμβάσεων (σχεδόν σε όλες τις προαναφερθείσες), με πολύ χαρακτηριστική και άμεσα αντιληπτή την αύξηση χείλους !

Ολόκληρη περιουσία έχει δαπανηθεί για το αποτέλεσμα που βλέπουμε πλέον, και το οποίο τελικά μόνο κολακευτικό δεν είναι.

Ωστόσο, όπως ήδη αναφέραμε, συνήθως αυτές οι καταστάσεις κρύβουν βαθύτερα προβλήματα. Στην προκείμενη περίπτωση η ανάγκη της Donatella Versace να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο του αδερφού της αλλά και την δική της εξάρτηση σε ουσίες και αλκοόλ, ώστε να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του κολοσσού μόδας Versace !

Comments are closed.