Κόψε το κάπνισμα και κέρδισε το στοίχημα της ζωής !

May 19, 2015 Comments Off on Κόψε το κάπνισμα και κέρδισε το στοίχημα της ζωής !
Κόψε το κάπνισμα και κέρδισε το στοίχημα της ζωής !

“Το κάπνισμα βλάπτει !” … Το ακούς παντού ! Το λένε στις εκπομπές για την υγεία, το φωνάζουν όλοι οι γιατροί, το διαβάζεις σε όλα τα περιοδικά … το βλέπεις γραμμένο ακόμα και επάνω στο πακέτο με τα τσιγάρα σου, αλλά εσύ συνεχίζεις να ακολουθείς αυτή την τόσο κακή και τόσο ανθυγιεινή συνήθεια ! Γιατί ;

Το γεγονός είναι πως η έκφραση “Το κάπνισμα βλάπτει !” δε σε καλύπτει ! Πρέπει να καταφέρεις να κάνεις εικόνα όλα αυτά που προκαλέι το τσιγάρο στον εαυτό σου ώστε να αποκτήσει το κατάλληλο κίνητρο για να καταφέρεις να το κόψεις !

Εμείς θα σου δώσουμε μερικούς λόγους για να σου δώσουμε την ώθηση και το κίνητρο να καταφέρεις να κερδίσεις το στοίχημα με την υγεία σου !

1ος λόγος : Θα έχεις δροσερή αναπνοή !

Όσο και να μην το καταλαβαίνει ο ίδιος ο καπνιστής, η αναπνοή του μυρίζει … και μάλιστα πολύ άσχημα ! Κόβοντας το τσιγάρο θα καθαρίσει η αναπνοή σας και την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να φιλήσετε τον ή την σύντροφό σας θα καταλάβετε την ευχαρίστηση και την ικανοποίησή του από το κύμα δροσιάς που θα δεχθεί (και μάλιστα χωρίς καν να έχεις μασήσει προηγουμένως τσίχλα) !

2ος λόγος : Θα απολαμβάνεις περισσότερο το φαγητό σου !

Μόλις κόψεις το τσιγάρο θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ολοένα και πιο έντονα τις γεύσεις. Το κάπνισμα αδυνατίζει το αισθητήριο της γεύσης με αποτέλεσμα να μειώνει τελικά στο μισό και την απόλαυση των γευμάτων σου. Μόλις αρχίσεις ξανά να ανακτάς τη γεύση σου θα βιώσεις εντελώς διαφορετικά και τη διαδικασία του φαγητού.

3ος λόγος : Τέρμα πια στα κίτρινα νύχια !

Το τσιγάρο έχει την τάση να δημιουργεί κιτρινίλες όχι μόνο στα νύχια αλλά και ανάμεσα στα δάχτυλα που το κρατάτε. Προσπαθούσατε τρίβοντας με άφθονο σαπούνι ή με λεμόνι να παλλαγείτε από αυτή την αντιαισθητική κιτρινίλα, αλλά ακόμα και αν υποχωρούσε … ξαναεμφανιζόταν κάθε φορά που καπνίζατε.

4ος λόγος : Ρυτίδες ;;; Όχι πια !

Το κάπνισμα ευθύενται και για την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και ειδικά γύρω από την περιοχή του στόματος ! Αποφύγετε την γήρανση κόβοντας ΣΗΜΕΡΑ κιόλας το κάπνισμα !

5ος λόγος : Θα ενισχύσεις την ακοή σου !

Το κάπνισμα (όσο παράδοξο και αν ακούγεται) συνδέεται άμεσα σύμφωνα με τους επιστήμονες, και με την κώφωση ! Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν, πως οι καπνιστές κινδυνεύουν κατά ένα ποσόστό περίπου 70 % πιο πολύ να οδηγηθούν σε μερική ή ολική απώλεια της ακοής τους !

6ος λόγος : Θα διατηρήσεις γερά τα οστά σου !

Το κάπνισμα (μεταξύ άλλων) έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα οστά σου. Συγκεκριμένα, ειδικά οι γυναίκες που είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση οστεοπόρωσης, όταν καπνίζουν τείνουν να παρουσιάζουν απώλεια της οστικής τους πυκνότητας κατά περίπου 3 %.

7ος λόγος : Θα μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου !

Κάποιες μορφές καρκίνου συνδέονται και μάλιστα άμεσα με την κακή συνήθεια του καπνίσματος ! Κόβοντας το κάπνισμα δίνεις στον εαυτό σου ένα bonus ζωής και υγείας !

Comments are closed.