Μάθε να χειρίζεσαι το σώμα σου !

September 14, 2015 Comments Off on Μάθε να χειρίζεσαι το σώμα σου !
Μάθε να χειρίζεσαι το σώμα σου !

Το να έχεις επίγνωση τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το σώμα σου, το πώς μπορείς να το χειρίζεσαι και με τι ακριβώς τρόπους, είναι μεγάλο κέρδος ! Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μοναδικό δημιούργημα, ένας απίστευτα πολύπλοκος και εξαιρετικά “έξυπνος” μηχανισμός. Αλήθεια … εσύ πόσα ξέρεις και πόσα αγνοείς για το σώμα σου ;;;

Νο 1 : Πονάει το δοντάκι ;;;

Ο πονόδοντος είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς πόνους. Δε σε αφήνει να κοιμηθείς, δε σε αφήνει να σκεφτείς, δε σε αφήνει να ηρεμήσεις. Ποιος από εσάς δεν έχει βιώσει έστω μία φορά τον φριχτό αυτό πόνο που σε οδηγεί στην τρέλα ; Το μυστικό για να καταπολεμήσεις τον πονόδοντο είναι απλό … και υπάρχει σε κάθε σπίτι ! Άνοιξε την κατάψυξη και βγάλε 2 παγάκια. Τρίψε καλά τα παγάκια μέσα στην παλάμη σου και ειδικότερα στο σημείο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Στο σημείο αυτό απολήγουν πολλά νεύρα και ο πάγος θα βοηθήσει στο να καλμάρεις τον οξύ πόνο !

Νο 2 : Βουλωμένη μυτούλα ;

Θέλεις να αποφύγεις τα αποσυμφορητικά ; Απλά αποφόρτισε την ύνιδα ! Η ύνιδα είναι το οστό εκείνο στη μυτούλα σου. Βάλε τη γλώσσα σου να ακουμπήσει στον ουρανίσκο και στη συνέχεια με τα δάχτυλά σου άσκησε μικρές πιέσεις στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια σου ! Περίπου μισό λεπτό είναι αρκετό ώστε να αναπνεύσεις ξανά ελεύθερα !

Νο 3 : Γαργαλητό στον λαιμό …

Αυτό είναι ίσως από τα πιο γνωστά παράδοξα του ανθρωπίνου σώματος. Στην περίπτωση που σε γαργαλάει ο λαιμός σου α ρκεί να ξύσεις το αυτί σου για να περάσει ! Τα νεύρα που απολήγουν στα αυτιά επηρεάζουν τους μύες στον λαιμό. Έτσι, ξύνοντας το αυτί σου απλά δημιουργείς σπασμούς στους μύες του λαιμού σου που λειτουργούν κατευναστικά για το γαργαλητό που νιώθεις !

Νο 4 : Hangover …

Πέρασες μια ξέφρενη βραδιά με τους φίλους σου ; Ποτά, σφηνάκια … και πάλι ποτά !!! Τώρα όμως όλα γυρίζουν γύρω σου ! Ακούμπησε σε μια σταθερή επιφάνεια για να σταματήσεις αυτή τη ζαλάδα ! Η επαφή με κάτι σταθερό θα δώσει στον εγκέφαλό σου την ψευδάισθηση της ισορροπίας και θα διώξει αυτή την ανεπιθύμητη επίπτωση του ξέφρενου πάρτυ …

Νο 5 : Ρινική αιμορραγία !

Η ρινική αιμορραγία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για μερικά άτομα. Πώς μπορείς όμως να την σταματήσεις ; Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αρχικά να γείρεις προς τα πίσω το κεφάλι σου. (Αν το έχει γερμένο προς τα εμπρός θα εντείνεις την αιμορραγία !) Στη συνέχεια πίεσε τη μύτη σου με τα δάχτυλά σου !

Νο 6 : Brain freeze !!!

Σου αρέσουν τα παγωτά ή να δαγκώνεις τα παγάκια από το ποτό σου … αλλά μισείς την αίσθηση του να παγώνει ο εγκέφαλός σου ; Αντιμετώπισέ το ! Ακούμπησε τη γλώσσα σου επάνω στον ουρανίσκο σου και άσκησε πίεση ! Με τον τρόπο αυτό θα ζεστάνεις ξανά τα νεύρα στον ουρανίσκο που παγώνουν και μαζί με αυτά δημιουργούν και αυτό το πάγωμα στον εγκέφαλό σου που σου φέρνει πονοκέφαλο !

Comments are closed.