Η μονοτονία δε σε αφήνει … να αδυνατίσεις !

April 12, 2016 Comments Off on Η μονοτονία δε σε αφήνει … να αδυνατίσεις !
Η μονοτονία δε σε αφήνει … να αδυνατίσεις !

Μονοτονία στη ζωή και στις … ασκήσεις !

Η μονοτονία δεν είναι καλό πράγμα … ούτε για εσένα αλλά ούτε και για τους μύες σου ! Μπορεί να έχεις μπει σε πρόγραμμα και να έχεις βάλει σε τάξη την ρουτίνα της εβδομαδιαίας σου άσκησης, αλλά ένα συνεχώς επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα ασκήσεων δεν μπορεί να σου προσφέρει όσα περίμενες, όσα ελπίζεις και όσα θα έπρεπε να σου προσφέρει !

Γιατί η μονοτονία των ασκήσεων είναι κάτι αρνητικό ;

Ακολουθώντας συνεχώς το ίδιο πλάνο ασκήσεων, γυμνάζεις συνεχώς τις ίδιες μυικές ομάδες, και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το σώμα, να ακολουθεί πλέον μια συνηθισμένη διαδικασία (χωρίς καθόλου εξάρσεις, διαφοροποιήσεις και δυσκολίες), με αποτέλεσμα να μην εξελίσσεται η προσπάθεια εκγύμνασης, δηλαδή να μην υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα βελτίωσης στο σώμα.

Ένας καλός δάσκαλος καθοδηγεί μια σωστή προπόνηση …

Είτε μιλάμε για ασκήσεις στο γυμναστήριο, είτε μιλάμε για κάποιο μάθημα (yoga, pilates, zumba, aerobic, tae – bo, kick boxing ή οποιοδήποτε άλλο μάθημα εκγύμνασης του σώματος), ο σωστός δάσκαλος, φροντίζει να παρέχει “κυκλικό πρόγραμμα προπόνησης” ! Τι σημαίνει όμως αυτό ;

(!!!) : Το κυκλικό πρόγραμμα προπόνησης, είναι ένα πρόγραμμα κατά το οποίο επιλέγονται κάθε φορά διαφορετικές ασκήσεις ώστε να γυμνάσουν διαφορετικές μυικές ομάδες σώματος. Οι ασκήσεις αυτές, διαφέρουν σε ένταση και σε βαθμό δυσκολίας, με σκοπό να “εκπλήξουν” το σώμα και να το οδηγήσουν σε καλύτερη εκγύμναση και σε ταχύτερη καύση λίπους !

Μια άσκηση που την επαναλαμβάνετε διαρκώς και που την έχει συνηθίσει το σώμα σας, μπορεί να σας φαίνεται πιο εύκολη και τελικά να σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση, αλλά στην ουσία στερεί την προσπάθειά σας από εξέλιξη !

Αντιθέτως, μια νέα άσκηση, μπορεί να σας φανεί πολύ δύσκολη και να σας κάνει να απογοητευθείτε, αλλά στην πραγματικότητα έχει “δουλέψει” πολύ περισσότερο το σώμα σας και προσφέρει περισσότερα χειροπιαστά αποτελέσματα !

Η εναλλαγή ασκήσεων βοηθάει και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου μας πραγματοποιείται έως το 20ο έτος της ζωής μας. Παρ’όλα αυτά, η συνεχώς εναλλασσόμενη δραστηριότητα του σώματός μας, μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του εγκεφάλου μας … ακόμα και μετά το 20ο έτος της ζωής μας ! Η υποβολή του σώματός μας σε νέες δραστηριότητες, οδηγεί σε αυξημένη έκκριση φαιάς ουσίας από τον εγκέφαλο και βελτίωση της νευρολογικής λειτουργίας του σώματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Όσο δύσκολη και απογοητευτική και αν σας φανεί η προσπάθεια να εντάξετε νέες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας, μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια ! Θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα ΚΑΙ στο σώμα σας, ΚΑΙ στο πνεύμα σας, αλλά ΚΑΙ στην αντοχή σας, και μάλιστα σε σοκαριστικά σύντομο χρονικό διάστημα ! Δοκιμάστε το και εσείς και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα …

Comments are closed.