Αποτοξίνωση τώρα !!!

January 3, 2017 Comments Off on Αποτοξίνωση τώρα !!!
Αποτοξίνωση τώρα !!!

 

Τα Χριστούγεννα φεύγουν … η αποτοξίνωση αρχίζει !

Ο “τυφώνας” Χριστούγεννα πέρασε και άφησε κυριολεκτικά ένα κατεστραμμένο τοπίο στο διάβα του. Πολλά επιπλέον κιλά, πολλές τοξίνες (αφού η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερες να αντισταθείς ούτε στιγμή στη γαλοπούλα, τους μεζέδες, τα γλυκά και τα ποτά), και κυρίως άφησε έναν οργανισμό ταλαιπωρημένο από την κακή – υπερβολική διατροφή και τα ξενύχτια.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά μετά από την περίοδο των γιορτών, να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας … κάνοντάς του ένα RESTART ! Αποβάλλοντας τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας, του επιτρέπουμε να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά και σωστά. Οι τοξίνες, πρέπει να αποβάλλονται από το σύστημά μας, αλλιώς συσσωρεύονται και δυσχεραίνουν τη λειτουργία διαφόρων λειτουργικών συστημάτων του οργανισμού και μας κάνουν να αισθανόμαστε άρρωστοι και εξαντλημένοι.

Από την επιδερμίδα διακρίνονται οι … τοξίνες !

Αν και η επιδερμίδα δεν είναι το πρώτο και προφανές ζητούμενο μιας διαδικασίας αποτοξίνωσης, ωστόσο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στάδιά της … και ας το αγνοούμε !

Γιατί η επιδερμίδα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποβολής των τοξινών ;

Πώς συμβάλλει η επιδερμίδα στην αποτοξίνωση ;

Τι πρέπει να κάνω εγώ για να διευκολύνω την απομάκρυνση των τοξινών ;

Το δέρμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασια της αποτοξίνωσης, αφού η απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό πραγματοποιείται σε ένα μεγάλο μέρος της και διαμέσου των πόρων της επιδερμίδας με την εφίδρωση.

Έτσι, πολύ απλά, όταν συσσωρεύονται τοξίνες στον οργανισμό, παρατηρούμε σπυράκια, μπιμπίκια και άλλες δερματικές ανομαλίες να εμφανίζονται στην επιδερμίδα, σε αντίθεση φυσικά με έναν υγιή οργανισμό που έχει μια επιδερμίδα λεία, λαμπερή και γεμάτη φρεσκάδα !

Επειδή λοιπόν η επιδερμίδα αποτελεί βασικό εργαλείο του σώματός μας στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών, πρέπει και εμείς να την φροντίζουμε και να την περιποιούμαστε. Η τακτική και σωστή ενυδάτωση της επιδερίδας είναι λοιπόν ένα βήμα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παραλείπουμε !

Πώς θα περιποιηθώ σωστά την επιδερμίδα μου ;

Τι πρέπει να κάνω για να είναι πάντα λαμπερή και υγιής ;

Πώς θα ακτινοβολώ φρεσκάδα και νεότητα ;

Τα βασικά στάδια περιποίησης της επιδερμίδας είναι τα εξής :

  • ο καθαρισμός
  • η απολέπιση
  • και η ενυδάτωση

Ενώ ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι τα δύο βασικά στάδια που θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στα πλαίσια φροντίδας της επιδερμίδας μας, η απολέπιση αρκεί μία φορά την εβδομάδα ! Με την απολέπιση απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα (που την κάνουν να φαίνεται θαμπρή και γερασμένη) από την επιδερμίδα, και της δίνω ξανά φως, υγεία και φρεσκάδα !

Δώσε “ρεπό” στο συκώτι σου !

Το συκώτ είναι ένα ακόμα “σκληρά εργαζόμενο” όργανο του οργανισμού σου ! Το συκώτι αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να φιλτράρει οτιδήποτε “σκουπίδι” εισάγουμε στον οργανισμό μας, όπως δηλαδή το αλκοόλ, τα φάρμακα, τις χημικές ουσίες, τα συντηρητικά κ.λ.π.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, το συκώτι επιτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο και συνάμα εξαιρετικά απαραίτητο για τον οργανισμό και την διαφύλαξη της υγείας του ατόμου έργο ! Μαζί με το συκώτι, και τα νεφρά, συμβάλλουν σε όλη αυτή τη διαδικασία αποβάλλοντας τις τοξίνες κατά την ούρηση.

Ειδικά το αλκοόλ τις μέρες των γιορτών επιβάρυνε ακόμα πιο πολύ τον ταλαιπωρημένο σου οργανισμό, οπότε τώρα που οι γιορτές πέρασαν, δώσε στο συκώτι σου ένα ρεπό. Πώς ;;; Κόψε το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και τα άλλα επιβλαβή ροφήματα (όπως οι χυμοί του εμπορίου) και περιορίσου σε κατανάλωση άφθονου νερού, φυσικών χυμών (από φρούτα και λαχανικά), πράσινου τσαγιού και άλλων αφεψημάτων από αγνά βότανα της φύσης !

Βάλε λοιπόν και εσύ μπροστά την επιχείρηση “Αποτοξίνωση” σήμερα κιόλας ! Μην το καθυστερείς άλλο ! Οι γιορτές πέρασαν … η αποτοξίνωση ξεκινά ! Είναι σημαντικό, και είναι σίγουρα … απαραίτητο μετά την κοιλιοδουλεία των εορτών !

Comments are closed.