Μήπως βλέπετε “συννεφάκια” και στη σεξουαλική σας ζωή ;;;

July 7, 2015 Comments Off on Μήπως βλέπετε “συννεφάκια” και στη σεξουαλική σας ζωή ;;;
Μήπως βλέπετε “συννεφάκια” και στη σεξουαλική σας ζωή ;;;

Το άγχος καταστρέφει τα πάντα !

Είναι αλήθεια πως η καθημερινότητα έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, με πολλές υποχρεώσεις, πολλές ευθύνες και πολλά οικονομικά προβλήματα που επιζητούν λύση … και μάλιστα τις περισσότερες φορές άμεσα ! Όλη αυτή η πίεση που υφίσταται ένα άτομο, είναι απόλυτα λογικό να έχει κάποια στιγμή αντίκτυπο και στην γενικότερη κατάσταση της υγείας του … αλλά και πιο συγκεκριμένα και στην κατάσταση της σεξουαλικής του υγείας ! Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για μια υγιή ερωτική ζωή … αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε τελικά από αυτό και να βελτιώσουμε την σεξουαλική επαφή με τον/την σύντροφό μας ;;;

Το άγχος μπορεί πολλές φορές να πηγάζει ακόμα και από ανασφάλεις που τρέφουμε μέσα μας, είτε λόγω της μακράς διάρκειας της σχέσης μας που φοβόμαστε πως έχει πια φθαρεί, είτε της συμπεριφοράς του/της συντρόφου μας στην οποία αναγνωρίζουμε μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, είτε άλλοτε σε εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν με καταλυτικό τρόπο τη σχέση μας (όπως η εργασία, η υγεία, η οικογένεια, κ.λ.π.).

Γεγονός πάντως είναι πως πρέπει να διατηρούμε υγιή την σεξουαλική μας ζωή και να έχουμε τακτικές ερωτικές επαφές με τον/ την σύντροφό μας … επαφές που θα ανάψουν την σπίθα στη σχέση μας και θα την κάνουν να αναγεννηθεί !

Tips για άμεση ερωτική ανανέωση … τώρα !!!

  • Προσωπικός χρόνος : Κάθε άτομο έχει απόλυτη ανάγκη λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Μερικά λεπτά κάθε ημέρα, είναι απαραίτητα, για να μπορέσει το άτομο να συγκεντρώσει τη σκέψη του, να τη βάλει σε μια σειρά και να αποβάλλει κάθε αρνητική σκέψη. Άλλωστε μπορούμε να είμαστε ήρεμοι συντροφιά με τον άλλον μόνο όταν είμαστε ήρεμοι με τον εαυτό μας !
  • Χρόνος για συζήτηση με τον/την σύντροφό μας : Μην χάνετε την επαφή με τον/την σύντροφό σας ! Πριν μπείτε στην κρεβατοκάμαρα και πριν ξαπλώσετε στο κρεβατι σας, φροντίστε να έχετε συζητήσει κάθε δυσάρεστη σκέψη που κουβαλάτε όλη την ημέρα … ώστε να την “κλεισετε” ‘εξω από την κρεβατοκάμαρά σας και φυσικά έξω από την ερωτική σας ζωή. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί, καθίστε κοντά και συζητήστε με τον/την σύντροφό σας ό,τι σας απασχολεί. Η συζήτηση φέρνει ένα ζευγάρι πιο κοντά …
  • Αφή : Η σαρκική επαφή κάνει θαύματα !!! Η αφή, ως γνωστόν, είναι από τις πιο σημαντικές αισθήσεις του ανθρώπου. Μην περιμένετε να πέσετε όμως στο κρεβάτι για να έρθετε σε επαφή με τον/ την σύντροφό σας ! Αναπτύξτε την επαφή μεταξύ σας με μικρά χάδια, αγκαλιάσματα, απλά ανεπαίσθητα ακουμπήματα καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας ! Αυτή η επαφή θα θέσει σε εγρήγορση τις αισθήσεις σας, θα διεγείρει την φαντασία σας και θα εντείνει την προσμονή για την ερωτική σας επαφή !
  • Μια λίστα με προτερήματα : Όταν νιώθετε χαμένοι και ξεκομμένοι από τον/την σύντροφό σας θυμηθείτε όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του που σας έκαναν να τον/την ερωτευθείτε παράφορα. Πάρτε ένα χαρτί και σημειώστε όλα τα προτερήματά του … και η διάθεσή σας απέναντί του αμέσως θα αλλάξει !
  • Πάθος : Μετά από πολλά χρόνια σε μία σχέση, όλα λίγο – πολύ γίνονται πιο μηχανικά από ένα σημείο και μετά. Ακόμα και το ίδιο το φιλί ή το σεξ γίνεται σαν “προγραμματισμένο”, χωρίς ένταση και χωρίς πάθος ! Αιφνιδιάστε τον/ την σύντροφό σας με παθιασμένα φιλιά, απρόσμενες εκδηλώσεις αγάπης … αλλά και ερωτικής επιθυμίας απέναντί του !
  • Σεξ … διαφορετικό : Αν νομίζετε πως έχετε βαρεθεί την ρουτίνα στην οποία έχει πέσει η ερωτική σας ζωή … απλά αλλάξτε την ! Κάντε πράγματα διαφορετικά στο κρεβάτι, υοδυθείτε ρόλους με τον/την σύντροφό σας … και γενικά βρείτε μαζί νέο ενδιαφέρον σε πράγματα που θα εξάψουν την φαντασία σας και θα σας κάνουν ξανά … ασυγκράτητους !

Comments are closed.