ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Άρχισε να τρως μπροστά από έναν … καθρέφτη !

May 10, 2016 Comments Off on ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Άρχισε να τρως μπροστά από έναν … καθρέφτη !
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ : Άρχισε να τρως μπροστά από έναν … καθρέφτη !

Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα ;

Έχεις δοκιμάσει ΚΑΘΕ δίαιτα που έχει βγει, έχεις δοκιμάσει ΚΑΘΕ διατροφικό συνδυασμό (να κόψεις τους υδατάνθρακες, να κόψεις τα λίπη, να τρως μόνο 1 γεύμα την ημέρα, να τρως 5 μικρά γεύματα την ημέρα, να τρως μόνο λαχανικά, να τρως μόνο σούπες, να καταναλώνεις μόνο υγρές τροφές … και δεκάδες ακόμα δίαιτες ή βασανιστήρια) για να καταφέρεις να χάσεις τα περιττά κιλάκια που σε εμποδίζουν να φορέσεις το στενό μαύρο σέξυ φόρεμα … που δυστυχώς διαγράφει κάθε ατέλεια του κορμιού σου (δηλαδή τα παχάκια που έφτιαξες το χειμώνα τρώγοντας ατελείωτο junk food μπροστά από την τηλεόραση χαζεύοντας την αγαπημένη σου σειρά) !

Αποτέλεσμα ;

  • να χάνεις τον χρόνο σου
  • να χάνεις την υπομονή σου
  • να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου
  • να ΜΗΝ χάνεις ούτε γραμμάριο !

Δίαιτα χωρίς … δίαιτα ;!

Σίγουρα αν κάποιος σου έλεγε ότι τελικά μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλάκια χωρίς να υποστείς όλο αυτό το μαρτύριο της δίαιτας, θα τον πέρναγες απλά για τρελό ! … και όμως είναι αλήθεια !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, η λύση είναι απλά ένας καθρέφτης ! Σύμφωνα με πειράματα και σχετικές έρευνες, τα άτομα που τρώνε το γεύμα τους μπροστά από έναν καθρέφτη τείνουν να καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα τροφής !

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας καθρέφτης δεν μας δίνει μόνο την ευκαιρία να ελέγξουμε και να αξιολογήσουμε την εμφάνισή μας, αλλά να δούμε και βαθύτερα τον εαυτό μας, να τον κρίνουμε και (εάν αυτό είναι αναγκαίο) να τον διορθώσουμε !

Κοιτάζοντας τον εαυτό μας λοιπόν μέσα από το γυαλί ενός καθρέφτη, μπορούμε να έχουμε μια πιο χειροπιαστή και συνάμα πιο αντικειμενική εικόνα του. Ξεφεύγουμε από αυτό που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή στο μυαλό για την ύπαρξή μας, και ερχόμαστε τελικά αντιμέτωποι με κάτι πιο χειροπιαστό , με μια πραγματική προβολή του εαυτού μας μέσα στο γυαλί.

Η παρακολούθηση του εαυτού μας ως “άλλου” ανθρώπου, μα καθιστά πιο αληθινούς στην κριτική μας απέναντί του. Με τον ίδιο τρόπο που θα κρίναμε λοιπόν έναν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο καθόταν δίπλα μας στο τραπέζι … με τον ίδιο τρόπο πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να κρίνουμε και τον εαυτό μας !

Το πείραμα – Τα συμπεράσματα

Μετά από μελέτες της συμπεριφοράς πολλών εθελοντών, οι ειδικοί, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως τα άτομα που έτρωγαν μπροστά από έναν καθρέφτη ασκούσαν μεγαλύτερη κριτική στον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν πιο ολιγοθερμιδικές τροφές, πιο υγιεινές τροφές και πιο μικρές ποσότητες στις μερίδες φαγητού τους !

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ : Ο καθρέφτης δημιουργούσε εμφανώς ενοχές στα άτομα που επέλεγαν να καταναλώσουν κάποια ανθυγιεινή και παχυντική τροφή ! Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό !!! Τα άτομα που κατανάλωναν ένα “αμαρτωλό” και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας μπροστά από τον καθρέφτη, τελικά δήλωναν πως το κέικ δεν ήταν και τόσο νόστιμο ! Οι τύψεις και οι ενοχές μείωναν την απόλαυση της “αμαρτωλής τροφής” και τελικά την αποδυνάμωναν … με αποτέλεσμα να μην είναι τελικά και τόσο “πειρασμός” !

Comments are closed.