Βάλε τη φόρμα σου ΣΗΜΕΡΑ !!!

April 27, 2015 Comments Off on Βάλε τη φόρμα σου ΣΗΜΕΡΑ !!!
Βάλε τη φόρμα σου ΣΗΜΕΡΑ !!!

Γυμναστική και υγεία …

Η γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας, για τον οργανισμό μας … για την υγεία μας γενικότερα ! Η γυμναστική ευνοεί την εξωτερική εμφάνιση, χαρίζει ομορφιά και νεανική όψη, αλλά ευνοεί και την καλή λειτουργία του οργανισμού.

(!!!) : Έχει αποδειχθεί πως η σωματική άσκηση ευνοεί την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία, ενισχύει τα οστά, μάχεται κατά της παχυσαρκίας και τονώνει την λειτουργία της μνήμης ! Επίσης βελτιώνει αισθητά την ποιότητα του ύπνου και χαρίζει καλή διάθεση. Καταπολεμά την κατάθλιψη και χαρίζει στο άτομο ευημερία και μακροζωία !

Ύπνος & άσκηση …

Ο ύπνος σχετίζεται άμεσα τόσο με την σωματική άσκηση όσο και με την υγεία ! Γι’αυτό τον λόγο δεν πρέπει να παραλείπουμε να ασκούμαστε ώστε να έχουμε έναν ποιοτικό ύπνο που θα ωφελήσει την ομορφιά και την υγεία μας !

(!!!) : Έχει αποδειχθεί πως τα άτομα που ασκούνται κοιμούνται ήρεμα κατά ένα ποσοστό της τάξης του 83 %, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα που δεν ασκούνται έιναι περίπου 55 %.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πόσο πιο ξεκούραστες, λαμπερές, όμορφες και νέες φαίνεστε μετά από έναν καλό και ήρεμο ύπνο … γι’αυτό γυμναστείτε και κοιμηθείτε !!!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Οφέλη για την ομορφιά !!!

Νο 1 : Ολική αποτοξίνωση

Η σωματική δραστηριότητα και κυρίως η αερόβια άσκηση αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος, το οποίο αρχίζει και ιδρώνει. Με τον ιδρώτα όμως απομακρύνονται και όλες οι βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό. Οι τοξίνες αυτές (εκτός όλων των άλλων κακών που προκαλούν) είναι υπεύθυνες και για την δημιουργία ακμής στην επιδερμίδα ! Φράζουν τους πόρους της και δημιουργούν σπυράκια. Δεν είναι τυχαίο που μετά τη σάουνα, όταν το σώμα έχει ιδρώσει πολύ και έχει αποβάλλει όλες τις τοξίνες, η επιδερμίδα είναι λαμπερή, φρέσκια και με νεανική ομορφιά !

Νο 2 : Λιγότερες ρυτίδες !

Και όμως ! Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των σημαδιών του χρόνου ! Πώς ; Με την σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί απιστημονικά πως ευνοείται η ρύθμιση των επιπέδων της ορμόνης κορτιζόλης στον οργανισμό μας ! Η κορτιζόλη σχετίζεται άμεσα με την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, το οποίο κολλαγόνο με τη σειρά του ευθύνεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας ! Ρυτίδες, ραγάδες, χαλάρωση … όλα σχετίζονται με το κολλαγόνο … δηλαδή με την ορμόνη κορτιζόλη … δηλαδή με την γυμναστική !!!

Νο 3 : Μειώνει το στρες …

Η σωματική άσκηση είναι ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά ! Το συνιστούν όλοι οι γιατροί … και πάντα λειτουργεί θετικά ! Είναι γεγονός πως το άγχος είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος καταπόνησης του οργανισμού αλλά και της εμφάνισής μας. Το άγχος σχετίζεται με την παχυσαρκία, με την ακμή, με την τριχόπτωση, με την ψωρίαση, καθώς επίσης και με πολλά πολλά ακόμα δερματολογικά προβλήματα.

Νο 4 : Οξυγόνωση ΤΩΡΑ !!!

Με την γυμναστική ανεβαίνουν κατακόρυφα οι καρδιακοί παλμοί και αυξάνεται η ροή του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παροχή οξυγόνου στα κύτταρα … δηλαδή την θρέψη των κυττάρων και την ανανέωσή τους ! Περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα σημαίνει αντιγήρανση … σημαίνει ομορφιά … σημαίνει νιότη και φρεσκάδα !!!

Comments are closed.