Χημικό peeling : Τι πρέπει να γνωριζω πριν το αποφασίσω ;

August 21, 2015 Comments Off on Χημικό peeling : Τι πρέπει να γνωριζω πριν το αποφασίσω ;
Χημικό peeling : Τι πρέπει να γνωριζω πριν το αποφασίσω ;

Τι είναι το χημικό peeling ;

Το χημικό peeling είναι μια ιδιαίτερη τεχνική βαθιάς απολέπισης του δέρματος. Πρόκειται για μια μέθοδο βελτίωσης της εμφάνισης αλλά και της υφής της επιδερμίδας, ώστε να γίνει πιο λεία και πιο απαλή.

(!!!) : Η διαδικασία του χημικού peeling πραγματοποιείται με τη χρήση ενός υδικού διαλύματος. Το διάλυμα αυτό είναι ένα χημικό προϊόν, το οποίο απλώνεται ομοιόμορφα στην επιδερμίδα. Κατά την παραμονή του επάνω στην επιδερμίδα, το ειδικό αυτό χημικό διάλυμα, προκαλεί ένα είδος εσκεμμένου εγκαύματος που επιτυγχάνει τελικά την απομάκρυνση όλων των νεκρών κυττάρων.

Μετά την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η επιδερμίδα, παραμένει λεία και λαμπερή, γεμάτη υγεία και φρεσκάδα.

Το χημικό peeling μπορώ να το κάνω και μόνη μου ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Πρόκειται για μια ειδική διαδικασία απολέπισης με χρήση χημικών που απαιτεί γνώσεις και εξειδίκευση !

(!!!) : Το χημικό peeling είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται ΜΟΝΟ από εξειδικευμένο προσωπικό, δηλαδή από δερματολόγους !

Γιατί να επιλέξω το χημικό peeling ;

Το χημικό peeling είναι ένας ιδανικός τρόπος καθαρισμού του προσώπου από τα νεκρά κύτταρα ώστε να αποκτήσει ξανά την χαμένη του φωτεινότητα και λάμψη ! Ωστόσο, το χημικό peeling δε χρησιμοποιείται μόνο για αυτό …

(!!!) : Το χημικό peeling χρησιμοποιείται ευρέως και ως μέσο καταπολέμησης των μικρών ρυτίδων στην περιοχή των ματιών, αλλά και των μικρών ρυτίδων στην περιοχή γύρω από το στόμα !

Η έκφραση του προσώπου, οι μορφασμοί, ο ήλιος, το κάνισμα, το γήρας, τα γονίδια, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η κακή διατροφή (και πολλοί ακόμα παράγοντες) συνυγορούν στην δημιουργία μικρών χαραγματιών γύρω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Οι μικρές αυτές ρυτίδες μπορούν να καταπολεμηθούν, και μάλιστα αποτελεσματικά, με τη χρήση του χημικού peeling !

(!!!) : Το χημικό peeling χρησιμοποιειται επίσης και για την απομάκρυνση πανάδων, φακίδων, ακτινικών υπερκερατώσεων αλλά και άλλων δυσχρωμιών του δέρματος !

Χημικό peeling ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ : Τι πρέπει να γνωρίζω ;;;

ΠΡΙΝ (από το peeling) : Πριν την διαδικασία του χημικού peeling είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουμε κάποια δερματική ευαισθησία ή αλλεργία.

Ο γιατρός (δερματολόγος) που μας κουράρει, μας χορηγεί και κάποιες ειδικές αλοιφές, τις οποίες πρέπει να εφαρμόζουμε για διάστημα 2 – 3 εβδομάδων πριν από την θεραπεία του χημικού peeling !

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διακόψει τη λήψη κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων (για τα οποία μας ενημερώνει ο δερματολόγος) πριν από την εφαρμογή του χημικού peeling, ώστε να αποφύγουμε διάφορες παρενέργειες !

ΜΕΤΑ (από το peeling) : Το δέρμα (μετά από την εφαρμογή του χημικού peeling) συνήθως εμφανίζει μια ερυθρότητα και μια ευαισθησία, η οποία μπορεί να διαρκέσει περίπου 4 – 5 μέρες και σταδιακά εξαφανίζεται.

(!!!) : Μερικές φορές (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) αλλά και με το είδος του peeling που εφαρμόστηκε, μπορεί να παρατηρηθεί και οίδημα στην περιοχή ! Σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζονται και μικρές φουσκάλες. Όταν συμβαίνει αυτό αρχίζει να παρατηρείται βελτίωση μετά από 1 – 2 εβδομάδες !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά από το χημικό peeling (που η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη) είναι απαραίτητη η χρήση ενός καλού αντηλιακού προϊόντος για την προστασία του φρεσκο – απολεπισμένου δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία !

Comments are closed.